mandag 10. mars 2014

Grove mini-kanelsnurrer fra Bakekona

Oppskriften er fra Bakekona:
http://bakekona.blogg.no/1390749712_sukkerfrie_og_saftige.html

Jeg kuttet ut sukkeret i deigen og brukte smør og original kesam:

Oppskrift:
  • 110 gram fibra fullkornsmel (ca 2 dl)
  • 90 gram havregryn eller havremel (ca 2 dl)
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts kardemomme
  • 30 gram smør - rett fra kjøleskapet
  • 250 gram kesam
  • kanel og sukker til å drysse på deigen

Jeg kjørte alt det tørre (hele havregryn) i kjøkkenmaskin noen runder før jeg hadde i smør og kesam. Deigklumpen trenger mel både oppå og under seg for å klare å kjevle den ut. Hadde på godt med kanel og sukker før sammenrulling og skjærte i ca. 15 skiver. Stekte de på 225 grader i 10 min.
       
De blir jo små da - men fine som en liten godbit til kaffen eller i matpakka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar