onsdag 9. april 2014

Tom Kha Gai - thaisuppe med kylling

Denne suppen smaker som på thairestaurant. Jeg dobler gjerne oppskriften og fryser ned noen porsjoner. Til 4 personer

Du trenger:
3 kyllingfileter i tynne strimler
8 dl kokoskrem
8 cm galangal skåret i skiver
3 stilker sitrongress, banket og skåret i 5 cm biter
8 kaffirblader revet i 2 langs midtstilken
8 thaisjalott, lett banket /1 rødløk i strimler
2 små sterke chili, banket lett
3 dl kyllingkraft
1 stor løk i 4 båter
4 ss fiskesaus
1 ss sukker
litt salt
2 vårløk i 3 cm biter
4 ss limesaft

Hell kokoskremen og buljong i en kjele, rør sammen.

Ha i galangal. sitrongress, chili, kaffirblader, sjalott.
Kok opp, la småkoke 4 min.
Ha i kyllingkjøtt, løk, fiskesaus, sukker, litt salt.
La småkoke 2 min.
Ta kjelen av varmen.
Ha i vårløk, mesteparten av limesaften.
Smak til med resten av saften.

NB: galangal, sitrongress, kaffirblader og chili skal ikke spises, kun gi smak til suppa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar