Oppskriften fant jeg her:
http://monasmatblogg.blogspot.no/2012/08/kaldhevet-pizzadeig.html
Oppskriften er til 1 bunn som dekker hele stekebrettet. Mengden gjær oppgitt under er dobbelt av det som står i originaloppskriften, bunnen ble veldig god men skal prøve å halvere neste gang. Jeg har redusert litt på saltmengden.
Du trenger:
350 g hvetemel
1 ts salt
1/2 ts tørrgjør til ca 1 døgns kaldheving (1 ts til 10 timer, 2 ts til 3 timer)
2,5 dl kaldt vann
2 ss olivenolje
Bland alt, elt 5-10 min.
Dekk med folie, la stå på benken i ca 1 døgn.
Has på stekebrett med bakepapir.
Ha på fyll og stek på nederste rille på 300 grader i 12-15 min.
http://monasmatblogg.blogspot.no/2012/08/kaldhevet-pizzadeig.html
Oppskriften er til 1 bunn som dekker hele stekebrettet. Mengden gjær oppgitt under er dobbelt av det som står i originaloppskriften, bunnen ble veldig god men skal prøve å halvere neste gang. Jeg har redusert litt på saltmengden.
Du trenger:
350 g hvetemel
1 ts salt
1/2 ts tørrgjør til ca 1 døgns kaldheving (1 ts til 10 timer, 2 ts til 3 timer)
2,5 dl kaldt vann
2 ss olivenolje
Bland alt, elt 5-10 min.
Dekk med folie, la stå på benken i ca 1 døgn.
Has på stekebrett med bakepapir.
Ha på fyll og stek på nederste rille på 300 grader i 12-15 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar