fredag 25. april 2014

Hvordan gjøre gjærbakst lettere fordøyelig

Gry Hammer har den fine bloggen Fra jord til bord. Hun bruker eddik/sitronsaft i gjærbakst for å bryte ned gluten, fytinsyre og enzymsperrer i melet, hun bruker lite gjær og langtidshever på kjøkkenbenken i minimum 8 timer, helst 12 opptil 24 timer for å gjøre baksten lettere fordøyelig.
Jeg har lagd boller av svigermors superdeig og fikk ikke magevondt etterpå. Anbefales å prøve!

Oppskrift på deig som kan brukes til det meste:
http://gryhammer.blogspot.no/2012/08/svigermors-superdeig-som-kan-brukes-til.html

No knead bread:
http://gryhammer.blogspot.no/2013/07/no-knead-bread.html

Vafler hvor du kan bruke 2 ss sitron/eddik i stedet for surdeigstarter:
http://gryhammer.blogspot.no/2012/07/nydelige-helkorns-surdeigsvafler-med.html

Brød hvor gjæren blandes inn senere:
http://gryhammer.blogspot.no/2012/06/superssters-frbrd_11.html

Små polarbrød hvor gjæren blandes inn senere:
http://gryhammer.blogspot.no/2012/06/mini-polarbrd-perfekt-til-matboksen.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar