Oppskriften fant jeg på
http://www.hegemor.com/2012/01/livsfarlig-sjokoladekake-uten-hvetemel.html
Du trenger:
200 g kokesjokolade (jeg brukte Freia dronning)
250 g smør
225 g sukker
6 store egg
smør og sukker til formen
Sett ovnen på 180 grader og stekebrettet på nederste rille.
Smelt sjokolade, smør og sukker i en kjele på svak varme.
Ha eggeplommene i en liten bolle, de blandes inn i sjokoladeblandingen når den er klar.
Stivpisk eggehvitene og bland så det inn i sjokoladeblandingen.
Bland inn eggeplommene.
Smør formen (1 springform) med smør og dryss sukker på.
Hell 2/3 av sjokoladeblandingen i og stek 30 min på nederste rille.
La kaken avkjøles, den faller sammen slik at det blir et krater i midten, hell resten av sjokoladeblandingen over kaken, det blir krem.
La stå i kjøleskap til dagen etter slik at kremen stivner ordentlig, eventuelt minimum 5 timer.
Den beste sjokoladekaka jeg har smakt uten hvetemel :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar