tirsdag 19. august 2014

Glutenfri gulrotkake fra Fraiva


Denne oppskriften fra Fraiva: http://fraiva.no/gulrotkake/ er veldig lik den jeg bruker til min vanlige gulrotkake men innholder kun 1/3 av sukkeret i røren og mandelmel, kokosmel og johannesbrødkjernemel i stedet for hvetemel. Den blir veldig god og saftig.
Jeg har gjort noen endringer.

Du trenger:
6 egg
100 g sukker
170 g mandelmel (kjør mandler med skall i kjøkkenmaskin)
30 g kokosmel
1 ts johannesbrødkjernemel
2 toppede ts natron
2 ts kanel
1/2 - 3/4 ts salt
1 ts vaniljepulver
1 dl olivenolje (ikke extra virgin)
5 store/ca 400 g fint revet gulrot

Visp eggedosis av sukker og egg.
Bland det tørre og bland det inn (jeg bruker miksmasteren).
Bland så inn olje og gulrot.
Helles i smurt springform med bakepapir i bunnen.
Stekes på 190 grader i 35 minutter.

Glasuren i oppskriften:
200 g Philadelphia naturell
1 ss honning
revet skall av 1/2 sitron
1 ts sitronsaft.

Jeg brukte min vanlige glasur, jeg har doblet oppskriften slik at en kan smøre rikelig på toppen og kanten rundt eller slenge på en stor klatt på hvert enkelt kakestykke ved servering.

Min glasur:
250 g kremost naturell
2 toppede ts vaniljesukker
100 g smør, romtemperert
250 g melis

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar