Slik blir pizzasnurrene når ho mor er mer opptatt av mye fyll enn mye deig. Fyllet tyter ut og siden jeg kjevler ut deigen ganske tynt dekker den ikke hele snurren kan du si. Ungene elsker dem - og jeg er fornøyd.
Jeg brukte oppskriften fra Gry Hammer, Svigermors superdeig, men med vanlig hvetemel og ganget den en halv gang. Det ga 3 brett med tilsammen ca. 75 snurrer.
Stekte 1,2 kg kjøttdeig med 2 pakker Toro pizzasaus med tomat og løk, fulgte oppskriften på pakka med vannmengden og kokte det i 5 minutter. Blandet så inn 2 store gule løk jeg hadde stekt. Delte deigen i 2 like deler, kjevlet ut hver del for seg, la på kjøttblandingen, hadde på noen striper ketchup og tilsammen 500 g revet ost.
Rullet det så sammen og skar litt tynne skiver.
Stekes på 225 grader til de blir litt gyldne.
Det ble igjen nesten 400 g kjøttdeigblanding (dvs, det ble ikke plass) som jeg frøs ned til å bruke på en pizza ved en senere anledning.
Jeg lagde loff, polarbrød, rundstykker og pizzabunn av denne deigen. Den kan også med letthet tilsettes kardemomme, rårørsukker og rosiner og vips så har du nydelige boller.
Oppskrift Svigermors superdeig
1,1-1,2 kg siktet spelt f.eks fra www.spesialkorn.no
150 gram ekte smør
6 dl vann
2-3 ss eddik
2 ts mineralsalt uten antiklumpemiddel
1 ts rårørsukker eller honning
Et lite hjørne brukket av en pakke blå fersk gjær, ca 10-15 gram (jeg bruker aldri tørrgjær)
Bland gjær-klumpen i væsken og ha i eddik og smeltet smør som er nedkjølt til ca 30 grader. Ha så i de øvrige ingrediensene og elt godt sammen med hendene eller i kjøkkenmaskin, den skal være ganske så fast, du må muligens justere med væske og mel for å få en fast deig, da det er stor forskjell på meltyper i kontakt med væske. La stå og langtidsheve i minst 8 timer. Så er det bare å forme deigen til det du måtte ønske. Skal du steke loff gjøres det på 220 grader i 30-40 minutt.
Jeg velger i denne oppskriften å innbille meg at det mettede fettet beskytter karbsene mot å danne alt for mye akrylamid (siden dette ikke er mat vi spiser til hverdags tenker jeg at det er aller viktigst å behandle hverdagsmaten med skånsom varme og riktig behandling for et helsebringende resultat). I tillegg slenger jeg inn en liten deciliter vann i bunnen av stekeovnen for å få penere heving under steking og finere skorpe på brødet. Lager du rundstykker stekes de i ca 10 minutt, de skal være ganske lyse og lager du polarbrød trenger du enda kortere tid- ellers blir dem harde som stein.