søndag 1. november 2015

Hjemmelaget yoghurt



Jeg har kjøpt yoghurtsats med probiotiske bakterier på nettet (Savy teas and Herbs: http://www.savvyteasandherbs.com/ ) som gjør at jeg kan lage egen naturell yoghurt. Det følger med bruksanvisning for hvordan man skal lage yoghurt første gang. Etter det er det bare å ta 1 ss yoghurt til 1 dl h-melk, blande det i et glass med plastskje (metall skal ikke brukes) og sette det på benken med tørkepapir og strikk over. Der skal det stå til det har blitt stiv yoghurt, ca 12-16 timer. Så settes lokket på og inn i kjøleskapet. Det bør lages ny yoghurt etter 7 dager. Den lukter og smaker mer "gjær" enn den du får i butikken på grunn av de levende bakteriene. Ypperlig å bruke i smoothies til ungene. og veldig billig: når du først har satsen koster det kun melken å lage det. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar