fredag 13. juni 2014

Hvordan øke magesyreproduksjonen?

Interessant fra bloggen Helhetlig liv om hvordan øke magesyreproduksjonen:

"En av de mest grunnleggende matvarer som kreves for produksjon av magesyre er salt av høy kvalitet, som for eksempel Himalayasalt eller uraffinert havsalt. Uraffinert salt gir kroppen klorid som den trenger for å lage saltsyre, samt mange ulike mineraler og sporstoffer som kroppen trenger for å fungere optimalt.

Gjæret surkål og/eller kålsaft er noen av de sterkeste midler man kan bruke for å stimulere syreproduksjon. Et par teskjeer med kålsaft, gjæret surkål eller saften fra surkålen før et måltid vil gjøre underverker for fordøyelsen. Gunstige melkesyrebakterier i surkål vil også bidra til god tarmhelse.

Bitterstoffer fra grønnsaker, urter og krydder stimulerer hele fordøyelsessystemet ved blant annet å øke utskillese av magesyre. Her kan du lese mitt tidligere innlegg om bitterstoffer. 

Rå eplecider eddik (ca 1 ss i et glass vann) i forbindelse med måltider er en litt mer skånsom måte å øke surhetsgrad i magesekken og er en god fordøyelseshjelper."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar